I ett par fantastiska vårveckor kommer du varje måndag att kunna följa Schlagerjava på www.pitefm.se där Lina och Johanna följer upp allt som hände under lördagens festival! Låtarna, artisterna, kläderna, tabbarna och troschockarna! Varje måndag, 07.45 på www.pitefm.se!

En summering inför andra chansen

Vilken härlig final igår! De superhajpade love generation gick inte till final som så många förhandstippat. Trots att de kunnat samla 4 gånger så stor röstarskala så slog den ensamme tatuerade rockaren Nick Borg ut dem och knep med sin stillsamma, pampiga rockballad "Leaving home" den sista finalplatsen. Tillsammans med Linda Bengtzing som undrade vad det var för fel på henne avslutade de det sista turnéstoppet på ett magnifikt sätt.

Vidare direkt till final från vårens finaler är följande artister:

LULEÅ: Danny Saucedo (in the club) & Swingfly (me and my drum)

GÖTEBORG: Brolle (7 days and 7 nights) & Sanna Nielsen (I'm in love)

LINKÖPING: The Playtones (the king) & Eric Saade (Popular)

MALMÖ: Linda bengtzing (e det fel på mig) & Nicke Borg 8leaving home)

Mmmm, vad säger ni?
Ett mycket starkt finalstartfält tycker vi på schlagerjava! Det kommer att bli en tuff fight. Vem eller vilka kommer egentligen kamma hem den prestigefyllda uppgiften att representera hela Sverige i Düsseldorf i maj? Det får framtiden avgöra! Vi kommer naturligtvis att följa upp spektaklet undan för undan.

Slutligen; glöm inte vår fantastiska sändning imorgon bitti 07:45!
puss & kram

God morgon världen

Har ni sett den roliga reklamen på SVT? Idag smäller det!!!!
Den absolut sista delfinalen i år 2011 melodifestival. WOW.

Fram med chips, dipp, saft och kakor! Här skall firas och naglarna skall bitas.
Vi hörs när spektaklet är slut.

//Taggat schlagerjava-team

Snart har vi en vinnare

Sådär ja!  Då var alltså ALLA ARTISTER PRESENTERADE OCH KLARA!
Luleå, Göteborg, Linköping och Malmö. Ett av alla dessa bidrag kommer att bli årets stora vinnare. Vilket tror du det blir?
Skriv in och berätta, vi på schlagerjava är nyfikna.


Psssst.... det blev visst lite fel igår när artisterna skulle presenteras. Men nu är allt i sin ordning, ingen glömd, och längre ner på den här sidan finns information om lördagens 6:e tävlande Linda Bengtzing att läsa!

Nedräkning 7+8

7. Nicke Borg - Leaving home
Nicke Borg är väl kanske inte den första snubben man förknippar med schlager, då han annars brukar rocka loss som sångare i det svenska rockbandet Backyard Babies. Utan gitarr, dessutom, gör han i år debut i schlagern. Hans bandkollega Dregens fru Pernilla gick ju som bekant vidare till 2:a chansen med låten Desperados. Vi får hoppas att det inte blir några interna strider om Nicke går längre än så. Låten beskriver han som en pampig ballad om att hitta hem. Och hitta hem, det får vi se på lördag om han gör!



8. Love Generation - Dance alone
En brun-, en vit-, en svart-, och en rödhårig tjej. Det är tjejerna Melanie, Charly, Cornelia, Mikaela  som tillsammans bildar gruppen Love Generation, och alltså representerar kärlekens generation. Mycket fint. Och hörrni, inget ont om Kempar i melodifestivalen men här kommer en låtskrivare som har en rejäl hitkavalkad bakom sig med låtar och artister fetare än fetast. Vad sägs om "just dance" med Lady Gaga? Eller "hips don't lie" med Shakira? Javisst, det är det svensk/marockanska musikgeniet RedOne som ligger bakom denna (troligtvis) mycket dansvänliga låt.

Missade du vår Göteborgssändning?

....eller saknar du bara våra fantastiska radioröster och kan inte hålla dig ända fram till måndag med att få höra dem igen?

Lugn i stormvinden!
Här kommer ett tufft ihopklipp från första kvarten av vår sändning måndagen efter superstars som Brolle och Sanna Nielsen gick vidare till El Grande Finale.

Göterborgdeltävlingen SCHLAGERJAVA2.mon by Radiolina

Klicka på PLAY och lyssna om.... och om.... och om.... och om igen, så många gånger du vill, tills vi hörs nästa gång!



Puss på er!

Kul grej

Om man tar alla låttitlar från Linköpings-finalen i lördags, skriver om dem till svenska och sätter ihop dem så blir det ungefär så här:

Lyllos dig, du har tid att andas. Fienden är kungen som jag trodde var för alltid, ingen annan kunde. Så spring för livet, om du vill vara populär!




Tufft va. Vad tror du, hade SVT en tanke med detta?

Nedräkning 5 + 6

Hej kompisar!
Idag så fortsätter vi den fantastiska nedräkningen till den sista delfinalen i år.

5. Anders Fernette - Run
Anders är inte helt ny i fenomenet musiktävlingar, då han faktiskt deltog i Fame Factory när det begav sig, och inte nöjde han sig med det, han vann till och med hela tävlingen! Anders hade först tänkt tävla med en annan låt, som tyvärr blev diskad. Men skam den som ger sig, och låten Run som han tävlar med i år var faktiskt tänkt åt Celine Dion, men den norpade Anders åt sig! På lördag får vi se hur han klarar sig.



6. Linda Bengtzing - E det fel på mig?
Här har vi den schlagertokiga Bert Karlsson-favoriten som både hunnit sjunga sig igenom Wallmans salonger, Sikta mot stjärnorna, Fame Factory och Melodifestivalen 3 gånger om. Låtarna har då hetat "alla flickor", "jag ljuger så bra" och "hur svårt kan det va?". Linda gillar uppenbarligen att uttrycka en fråga eller ett påstående i sina låtar, och nu undrar hon alltså om det är någonting fel på henne. Nej då Linda, vi försäkrar dig, dig är det inget fel på! Kör så att det ryker!

Nedräkning 3 + 4

Vi fortsätter idag vår nedräkning inför Melodifestivalens delfinal i Malmö!

3. Lasse Stefanz - En blick och nånting händer
Dansbandet Lasse Stefanz är ju inga nykomlingar i musikvärlden, men i år gör dom faktiskt debut i Melodifestivalen. I januari år så plockade bandet hem en grammis för årets dansband, nånting som kanske bara peppar ännu mer inför premiären i Sveriges största musikprogram. Låten, som dom säger ska överraska publiken speciellt mycket dom sista fem sekunderna, är skriven av bland annat Alexander Bard. Och på lördag får vi alltså se hur shorts-året-om-Bard och dansband går ihop!



4. Linda Pritchard - Alive

Om det är någon som vill höra ännu mer Kempe efter förra veckans final, så kommer det en till här. Linda Pritchard gjorde förra året sin debut i Melodifestivalen, med låten "Youre making me hot-hot-hot", som tog henne till femte plats i deltävlingen i Örnsköldsvik. Linda är inte bara sångerska, hon är även dansare och har dansat bakom både Ace of Base och Magnus Uggla, och 2005 + 2006 i Melodifestivalen. Hon har även körat för stjärnor som Celine Dion och Velvet. En ung tjej som tar över scenen på lördag, och inte förrän då får vi veta hur det går!

Schlagisjavis!


Hej kära Schlagerjava-lyssnare!
Hur mår ni idag? Än är det långt kvar till måndag, men just i skrivande stund så går faktiskt reprisen!
Alldeles fantastiskt. Är ni nyfikna på vad som händer på måndag, så har jag, Schlagerjava-Johanna spelat in ett litet klipp, bara för er. Lyssna, och så hörs vi på måndag!
Puss och kram :)


Såhär kan det se ut när man försöker göra världens bästa Schlagerjava!

Johanna Ejdefur
Foto: Lina Lundgren

Schlagerjava 21 februari

Hej kompisar!
Vad tyckte ni om Schlagerjava imorse? Vi var såklart glada som få, och dansade som vanligt omkring i studion. Vi fick många mail in till studion idag, om ni bara visste hur glada vi blir då!
Som bevis på det kommer här två bilder på galna Schlagerjava-tjejer!
Ps, om ni missade sändningen imorse, (eller bara vill höra våra röster igen :) ) så går reprisen imorgon klockan 17:00 på www.pitefm.se, och då ska allt funka som det ska. Bra va? Jaa!
Lina var galen tekniker
Johanna var galen efter sändning.

Malmö nedräkning 1+2

Nu är det måndag igen och alla har vi på känn att det blir glädje och fest och då är livet som bäst, nu är det måndag igen minsann då är vi på topp kom låt oss fröjda tills solen går opp!


Vad tyckte du om lördagens show? Skriv en rad och berätta vettja!

1. Melody Club - The hunter
Nu ska vi ut på jakt, med de rockiga grabbarna från Växjö! Melody Club är för de som inte redan känner till deras storhet ett populärt rock/pop-band som slog igen 2000 och som sedan dess levererat dansvänliga dängor som Electric, Baby (stand up) och Destiny Calling. I år gör de debut i schlagersvängen och har lovat sina fans en riktig klassisk Melody Club-låt. Med andra ord kan vi vänta oss fart, fläkt och en och annan svindlande synthpopslinga. Spännande!


2. Julia Alvgard - Better or worse
Julia Alvgard är krulltotten från Oskarshamn som utbildat sig musikaliskt på en ettårig musiklinje där hon skolat sig i sång och rytm. Hon uppträder med låten better or worse, om den är bättre eller sämre än övriga deltagare får vi helt enkelt svart på vitt på lördag 20:00!

Imorgon!

Hej hörrni! Vi skulle ju självklart slängt upp dom två sista artistpresentationerna igår, men vi är ju studenter och satt på föreläsning. Så nu kommer dom!
Och BTW! Schlagerjava-Lina fyller hela 20 år idag! Grattis grattis! :D




7. Sara Varga - Spring för livet
Även fast det i år är Saras debut i Schlagern, så är hon inte helt ny i branchen. För två år sen debuterade hon med skivan "Faith, hope'n'love". Hon har även skrivit två böcker, och jobbar nu på sin tredje PLUS en ny skiva. Så många bollar i luften för 28-åringen från Stockholm. Låten säger hon handlar om ett speciellt, tabubelagt ämne och vi är såklart alla väldigt nyfikna, men imorgon får vi äntligen veta!

8. Eric Saade - Popular
Sist ut i Linköping är 20-åringen som i förra årets Melodifestival tog oss med storm med låten Manboy, och slutade som trea i finalen i Globen. Låten Popular som han tävlar med i år är även den poppig, och han säger att den handlar om att man vill bli bäst och har sitt mål klart för sig. Imorgon får vi se om det konceptet funkar och om det tar honom lika långt eller kanske ännu längre än förra året.

Oh my god!

The Moniker - den fartfyllda färgklicken från Göteborgs deltävling har en fantastisk blogg där man får följa hans liv genom schlagerkarusellen. Sådant uppskattar vi på schlagerjava.

In och ta en titt vettja! Klicka på bilden här nedanför.

Nedräkning 5 + 6

Hej hopp!
Startfältet växer så smått fram här i bloggen och nu är det dags att se vilka som ska uppträda på plats 5 och 6 i Linköping på lördag. Två uppenbart lyckobringande startnummer då både Sanna Nielsen och The Moniker från förra veckan placerade sig riktigt bra i tävlingen med samma startnummer!

5. Shirleys Angels - I Thought It Was Forever 
Girl Power i melodifestivalen! Efter 4 år ensam på schlagerscenen har Shirley Clamp nu bytt koncept och ställer upp tillsammans med två andra sångfåglar, Vera Prada och Jessica Marberger. Det blir raffigt, rivigt och Destinys Child-inspirerat när dessa medelålders mammor svänger loss tillsammans med låten I thought it was forever, som bland annat är skriven av Alexander Bard (B.W.O) och veteranen Bobby Ljunggren.


6. Sebastian - No one else could
För tredje veckan i rad har vi en gammal idoldeltagare som ställer upp i melodifestivalen. Sebastian Karlsson slutade på andra plats i IDOL år 2005 och har sedan dess spelat in två soloplattor och varit med i musikalen Grease, tillsammans med årets programledare Marie Serneholt. År 2007 var han med i schlgerkarusellen och slutade då 8:a i finalen med låten "When the night comes falling". Årets låt beskriver han som en synthig upptempolåt. Det tycker vi på schlagerjava låter spännande då det skiljer sig lite från den musik han gjort tidigare. Sebastians favoritmat är panerad ost, så vill du vara ett riktigt troget fan på lördag bör detta vara ditt snacks på vardagsrumsbordet!

Nedräkning 3 + 4

Det är ett spännande startfält på lördag i Linköping, inte bara med Linda Sundblad och Simon Forsberg som vi presenterade igår, utan även en pop-veteran och ett gäng dansbandskillar.

3. Sara Lumholdt - Enemy
Sara är inte en nykomling i musikbranchen. Hon brukade ju faktiskt (tillsammans med bla årets programledare Marie Sernholt) sjunga i A-Teens. Sedan dess har det varit ganska tyst kring henne, men nu är det alltså dags att återigen kasta sig ut på scenen igen. Sara gör i år debut i Schlagern med låten Enemy, som hon beskriver som en blandning av pop, rock och r'n'b. Hur den kombon går hem får vi se på lördag.




4. The Playtones - The King

The Playtones vann år 2009 dansbandskampen, och nu är det alltså dags att se om dom kan ta hem schlagern också. Låten beskriver de som att rockabilly möter schlager. Vi får se på lördag om Sverige är redo för den mixen, och i så fall om även Europa är det!

The Playtones har gått ut hårt för den här tävlingen. Som en del i uppladdningen ingick 2 månaders hårklippningsförbud. Jajamensan. Tillsammans ska de sedan innan tävlingsdags bli stylade och maximalt fina inför sitt uppträdande i Linköping. Spännande. Kommer vi att känna igen the Playtones på lördag? Och kan frisyrerna de får möjligen ge några 50tals-associationer till den kung de troligtvis sjunger om? Den som lever får se!


Ord och inga visor från vår schlagerexpert!

Så, då skall jag, Expert-Johan, sitta här och tänka över deltävling nummer två från Göteborg.

Var det bättre än det var i Luleå? Ja.
Men, ...var det egentligen så bra överhuvudtaget? På den frågan måste jag tyvärr svara nej.
Jag är väl ändå ett stort fan av Melodifestivalen men i år måste jag säga att jag är riktigt besviken. Melodifestivalen, denna kokande och rykande kittel av underhållning och schlagermusik av högsta tänkbara kvalité känns numer som en ljummen kopp té som står på ett fint lackerat bort och bara bildar en ful ring.

Men, jag skall inte hålla på som alla andra i Sverige håller på och hackar på Marie Serneholt och Rickard Olsson. För jag menar, let's face it. Det var inte jättebra förra året heller, rent objektivt. Och behöver jag ens ta upp Petra Mede? Nej, precis. Jag skall heller inte klaga på pausunderhållningen. Och jag skall inte klaga på artistpresentationerna, för dem är faktiskt riktigt roliga. Jag skall ta upp någonting som ganska radikalt skiljer 2011 års festival från övriga år (hittills, måste nämnas). Och det är bidragen. Även om några bidrag har varit lite klämkäcka så är de ändå en fruktansvärt låg nivå över lag på alla bidrag. Det enda egentliga bidrag som jag fastnat för är Swingfly – Me and my drum. Och den var ju ändå inte sådär SUPERMEGADEATHAWESOME-bra. Alla bidrag hittills har egentligen varit lite små-ljumna mellanstadiedisko-hits framförda av avdankade Idol-deltagare och det är ju ingenting som har övertygat mig överhuvudtaget. Alls.

Vad har alla låtskrivar gjort detta år egentligen? Har de beslutat att slå av på takten? För jag har bara två deltävlingar kvar på mig att övertygas om att vi faktiskt kan vaska fram något bra ur detta årets startfält.
Men jag skall inte bara klaga. Det var ju i alla fall roligt att Marie Serneholt drev med sin egen förmåga att vara programledare.

/Johan Abrahamsson



Foto: Linus Jonsson

Det är vi som är schlagerjava!


Johanna Ejdefur - Lina Lundgren





   

Kärleken är evig när vi är tillsammans



Känner ni kärleken i luften mina vänner?
Det gjorde Lena PH år 1986 då hon framförde denna fantastiska låt skriven av inga mindre än Per Gessle och Torgny Söderberg som placerade henne på en hederfylld 2:a plats. Ettan förlora' tvåan vann, det vet vi allihopa. Om inte annat vann hon folkets hjärtan och satte dem i brand med sina tajta brallor och fluffiga pudelfrilla.

MORE LOVE TO THE PEOPLE!
xoxo kärlekstörstande schlagerjavarinnor

KÄRLEK I LUFTEN- nedräkning 1 + 2

God morgon. Vi på sclagerjava tackar Johan Abrahamsson för hans oerhörda expertis och blickar nu framåt mot lördagens kommande festival i Linköping!

1. Linda Sundblad - Lucky you

Först ut på scengolvet denna kommande lördag är Linda som trots att hon debuterar i melodifestivalen inte är ett helt okänt namn i musikvärlden. Redan som 16-åring slog hon igenom med buller och bång som sångerska i gruppen Lambretta som nådde stora framgångar.
Låten Lucky you handlar om att inte underskatta sig själv, vilket vi på schlagerjava tycker är ett fint och vettigt budskap. Mer sådant!



2. simon Forsberg - Tid att andas

När Simon kliver upp på scen kommer det att gå undan, så håll i hatten! Denna 27-åring har nämligen ett förflutet som kortdistanslöpare och har tävlat på nationell nivå i både 60, 100 och 200 meter. Låten är skriven av schlagerveteranen och hitmakaren Fredrik Kempe som bland annat skrivit vinnarlåtar till både Charlotte Perelli och Malena Ernman. Lovande!
Simon har förutom sin musikaliska och atletiska karriär även hunnit med att bli Mr gay Sweden 2010. Heja heja!

Go Göteborg!

Sverige! Vi har ett resultat!

Efter en färgsprakande och kanske den mest spännande lördagsfinalen på hela året (ja det kan man väl säga redan den 2:a finalen?) har vi fått två värdiga vinnare!
Direkt till final i Globen gick som nummer ett Sanna Nielsen med låten I'm in love och Brolle med låten 7 days and 7 nights. Hurra hurra.

Till andra chansen gick den tuffa popoperabruden Loreen och den glada färgsprudlade Lennoninspirerade The Moniker, som vandrade in i folkets hjärtan på ett rullband.
Vad tyckte ni om dagens final? Vann rätt låtar?
Låt oss på schlagerjava få höra era åsikter!

Nu är det dags!

Nu är det strax delfinal! Bänka er i soffan folket, det ska vi göra.
Blir säkert en spännande final ikväll i Göteborg, och skulle ni missat vilka som är med och inte orkar vänta, så kolla bara in här nedanför där vi ju hela veckan har presenterat deltagare.
Puss&hej,
Schlagerjava-brudarna!

Mello ikväll!

Ikväll är det ÄNTLIGEN dags för delfinalen i Göteborg!!
Taggad?
Taggad!

Schlagerexperten

Måndagens schlagerexpert är ingen mindre än Johan Abrahamsson.
Med sylvassa kommentarer och skarpsynta analyser är han med och förgyller vår schlagertimme. Lyssna på www.pitefm.se om du vill höra en äkta schlagerexpert uttala sig!

One day closer

Hej alla schlagerfantaster!
Vad tycker ni om vår fantastiskt fina, nyfriserade blogg? Är den inte tjusig så säg?
Vi på schlagerjava vill tacka Björn Ruthberg för allt slit med den nya designen. Heja Björn!

Nu är det inte lång tid kvar tills Göteborgsupplagan av melodifestivalen. Imorgon smäller det. Nu har vi presenterat lördagens startfält. Vilka tippar du på? Är det Babsan som känns vassast? Och kommer Christian Walz låt verkligen vara som självmord (like suicide) och hur låter det i så fall?

Många frågor finns att besvara. Vi på schlagerjava ska försöka hålla er uppdaterade så gott det går så kika in med jämna mellanrum.



Så här ser det ut när Babsan repar sitt nummer. Spännande va?

Nedräkning 7 + 8

7. Anniela - Elektrisk
Anniela är en ung nykomling i Melodifestivalen. 20-åringen gör i år debut med låten Elektrisk. Anniela uppträdde som liten i flera musikaler, bland annat som ett av barnen i familjen Von Trapp i Sound of music.  Hon beskriver sin låt som poppig med klubb-känsla och schlagerkrydda. Även fast hon i år för första gången i år är med själv i Melodifestivalen så var hon med på schlagerturnén 2009. På lördag får vi se om musikaler och turnéer har hjälpt henne, och om vi får se henne i Globen och kanske till och med i Tyskland!

8. Christian Walz - Like suicide
Christian Walz är inget nytt namn på våra läppar. 2004 slog han igenom rejält med låtarna Wonderchild och Never be afraid again, och han fick det året Grammisen för årets manliga popartist.
I år debuterar han i Melodifestivalen med låten Like suicide. På frågan om hut låten är beskriver han den som en kombination av hans band och ett rymdskepp. På lördag får vi se hur den kombinationen går hem hos svenska folket.




Vad tycker ni om den nya mello-loggan?

Nedräkning 5 + 6

Nu är det inte mer än 3 dagar kvar till final numero 2 i Göteborg! Vi börjar tagga till. Idag ska vi få lära känna dessa artister lite närmare:

5. Sanna Nielsen - I'm in love.
Sanna bidrar med veckans G:sonare. För den som är bekant med tidigare melodifestivalår kommer det inte som någon överraskning att Sanna har varit med och sjungit förut. Redan 2001 var hon med första gången och har sedan dess varit med hela 5 gånger. En riktig veteran!
Sanna älskar solsidan och tycker själv att den egna låten Empty Room är den bästa hångellåten genom tiderna. Håller du med?

6. The Moniker - Oh my god!
En konkurrent till Nielsen i lördagens finalkamp står den tidigare IDOL-deltagaren "kapten" Daniel Karlsson. Han kom på 4:e plats men har sedan dess inte synts till så mycket i media. År 2010 deltog han dock tillsammans med 2 artistkollegor och sjöng in låten "Wake Up World" som blev den officiella låten för Hjälp Haiti.
Daniels låt har exakt samma låtnamn som Le Kids bidrag förra veckan med den lilla skillnaden att Daniels innehåller ett utropstecken!

Vi på schlagerjava önskar båda deltagarna lycka till!
 

X 22

Vilken är den schlagerfavorit? Var det med Carola du blev fångad av en stormvind? Eller var det kanske After Dark som lyckades sjunga brallorna av dig med Dolche Vita?

Här är en gammal favorit som har spelats på tok för lite sedan den var med i melodifestivalen år 2000.
Detta är Hanna som idag är gift med den gamla Eurovisionräven Martin Stenmarck. Hon har även uppträtt med låten Big Time med sin syrra Lina som förra året uppträdde med Alcazar.

Lyssna och njut.
Den här är en favorit. Och den finns även på den fantastiska samlingsskivan Eva & Adams Partyhits som kom ut i samband med serien när den var som mest på tapeten.


Hurra!

Gissa om vi har överraskningar till er!
Ni får veta ALLT på måndag,
www.pitefm.se klockan 07.45!

Nedräkning 3 + 4

Jajjamen! På lördag blir det rosa och fluffigt och färgsprakande då ingen mindre än vår egen dragshowdrottning Lars-Åke Wilhelmsson deltar.

3. Babsan - Ge mig en spanjor
Babsan kommer ursprungligen från Furuvik men bor nu på Östermalm i Stockholm. Han debuterar i melodifestivalen men är van scenartist. När han var liten ville han bli elefantskötare, men en plats i melodifestivalen är nog inte fy skam det heller!


4. Elisabeth Andreasen - vaken i en dröm
Elisabeth är en riktig schlagerveteran! Hon växte upp i sann Saltkråkanmiljö på en ö i Göteborgs  skärgård men är nu bosatt i Norge. Sammanlagt har hon varit med i den svenska uttagningen 5 gånger, den norska 5 gånger varav dessa lett till Eurovisionplats hela 4 gånger!

På lördag får vi se hur det går för bidrag nummer 3 och 4, lycka till!

 

Nedräkning 1+2

På lördag är det dags för den andra delfinalen, denna gång i Göteborg.
Och vi tänkte att vi skulle presentera dom två första bidragen som är med och tävlar:
1. Brolle - 7 Days and 7 nights
Snubben från djupa skogar i Norrland som slog igenom i talangtävlingen Popstars 2001.
Han var 2004 sommarpratare i P1 och år 2008 deltog han i tv4s Körslaget.
2. Lorén - My heart is refusing me
Lorén var med i Idol 2004 där hon slutade som 4:a. Hon har arbetat som programledare på tv400 och debuterar nu i schlagern.
Vad tror ni? Verkar det lovande?
Kommentera vetja!

Nu laddar vi för nästa måndag

Imorse var världspremiären av Schlagerjava! Lyssnade ni?
Vi var taggade som f-n och det var bara kul i studion. Till vår hjälp hade vi (förutom allt arbete innan) chokladbollar och vår schlagerexpert Malin.
Men nu laddar vi för nästa måndag!
Ha det bäst!
Lina i studion imorse

Snart dags för Java!

Snart är det dags hörni, Schlagerjava for real!
Tills dess kan nu få kolla lite coola bilder:
Lina och Anders Wikström på p4 norrbotten utbyter tankar
Lina jagar enkätsvar!
Johanna dansar under sändning i fredagens java

Vad kan du egentligen om schlager?

Utmana dig själv och oss schlagerexperter i ett spännande schlagerquiz!
Skriv upp ditt resultat i kommentarsfältet.
Kör hårt!

http://media.svt.se/download/flash/fiktion/melodifestivalen11/melloquizet11/Melodifestivalen.html

Måndag lite senare

Två superhungriga brudar fortsätter fixa Schlagerjava och fantiserar om hemkörningspizza. Helst direkt till redaktionen.

Måndag!

Nu sitter vi här på redaktionen och knåpar ihop morgondagens program.
Massa att samla ihop och gå igenom, men det är ju bara kul!
Kollade ni på festivalen igår? Vad tycker ni?
Imorgon har vi vår alldeles egna expert Malin med i studion som ska dela med sig av sina tankar av finalen igår!
Schlagerjava på www.pitefm.se eller 92,8 klockan 07.45 - 08.45 imorron bitti, alltså!
Puss&Kram
/Lina och Johanna