I ett par fantastiska vårveckor kommer du varje måndag att kunna följa Schlagerjava på www.pitefm.se där Lina och Johanna följer upp allt som hände under lördagens festival! Låtarna, artisterna, kläderna, tabbarna och troschockarna! Varje måndag, 07.45 på www.pitefm.se!

Nedräkning 7+8

7. Nicke Borg - Leaving home
Nicke Borg är väl kanske inte den första snubben man förknippar med schlager, då han annars brukar rocka loss som sångare i det svenska rockbandet Backyard Babies. Utan gitarr, dessutom, gör han i år debut i schlagern. Hans bandkollega Dregens fru Pernilla gick ju som bekant vidare till 2:a chansen med låten Desperados. Vi får hoppas att det inte blir några interna strider om Nicke går längre än så. Låten beskriver han som en pampig ballad om att hitta hem. Och hitta hem, det får vi se på lördag om han gör!



8. Love Generation - Dance alone
En brun-, en vit-, en svart-, och en rödhårig tjej. Det är tjejerna Melanie, Charly, Cornelia, Mikaela  som tillsammans bildar gruppen Love Generation, och alltså representerar kärlekens generation. Mycket fint. Och hörrni, inget ont om Kempar i melodifestivalen men här kommer en låtskrivare som har en rejäl hitkavalkad bakom sig med låtar och artister fetare än fetast. Vad sägs om "just dance" med Lady Gaga? Eller "hips don't lie" med Shakira? Javisst, det är det svensk/marockanska musikgeniet RedOne som ligger bakom denna (troligtvis) mycket dansvänliga låt.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback